Periaatteenamme Puppy Culture

 

Puppy Culture on menetelmä, jonka avulla kasvattaja voi tukea pentujen kasvua ja kehitystä optimaalisella tavalla.

Puppy Culture -menetelmässä pennuille tarjotaan sopivia kokemuksia ja opetusta aikataulussa, jossa huomioidaan herkkyyskaudet eri asioiden omaksumiselle. 

Puppy Culture: monipuolisia, pennun kehityskauteen sopivia tehtäviä ja esiteltäviä asioita turvallisessa ympäristössä

 

 • ENS eli varhainen neurologinen stimulaatio
 • Varhainen ja monipuolinen hajuihin tutustuminen
 • Varhainen ja monipuolinen ääniin tutustuminen
 • Varhainen sisäsiisteyskasvatus
 • Emotionaalista resilienssiä kehittävät harjoitukset
 • Erilaisiin ihmisiin, eläimiin ja ympäristöihin tutustuminen
 • “Barrier challenge” eli ikätasoon sopivien pienten esteiden ylittäminen ja ohittaminen
 • Muut pelit ja ongelmanratkaisutehtävät
 • “Passive enrichment” eli esimerkiksi erilaisilla alustoilla liikkumista ja tasapainoa sekä leikkiä kehittäviä esineitä, joihin pentu saa tutustua oma-aloitteisesti
 • “Manding” eli hillitty kontaktin hakeminen ihmiseen
 • Häkkiin totuttaminen
 • Hihnassa kävely
 • Luoksetulo kutsusta

Koiran ensimmäisten viikkojen saama hoito on ratkaisevan tärkeä

Koiranpennun ensimmäisillä elinviikolla on ratkaiseva merkitys siihen, kuinka koira tulee suhtautumaan myöhemmin ympäröivään maailmaan. Aivan ensimmäiset viikot koiranpentu viettää pääasiassa nukkuen ja emonsa maitoa juoden. Tällöin kasvattajan pääasiallinen huomio kohdistuu emon hyvinvoinnin varmistamiseen, jotta emolla on stressitön ympäristö sekä voimia hoitaa pentuettaan mahdollisimman hyvin.

Kolmannesta viikosta lähtien alkaa merkittävä vaihe koiranpennun elämässä. Koiranpennun varhaisleimautumisvaihe ajoittuu 3–7 viikon välille. Tänä aikana kasvattajalla on mahdollisuus vaikuttaa suuresti siihen, kuinka koira tulee suhtautumaan ympäröivään maailmaan. 


Pentuesuunnitelmat

En pidä varsinaista jonotuslistaa, vaan ilmoitan täällä kotisivuilla sekä somessa, kun meillä on pentue suunnitteilla.

Kiinnostuksenilmaisulomakkeella voit ilmoittaa kiinnostuksesi pentueesta. Kiinnostuneisiin olen yhteydessä kun tiineys on varmistettu, jolloin voidaan alustavasti sopia pennun varaamisesta tulevasta pentueesta.

Varaus vahvistetaan pentujen syntymän jälkeen.


Pennut syntyvät

Kun valitset Viking Revolution pennun saat olla mukana seuraamassa pentujen kasvua ja kehitystä syntymähetkestä lähtien. Kuvia ja videoita on luvassa miltei päivittäin yksityisessä Team Viking Revolution ryhmässä.

Kun pennut ovat 4–6 viikon ikäisiä, pääset perheesi kanssa tutustumaan pentueeseen luonamme.

Omiin koteihin pennut ovat valmiita muuttamaan noin 8 viikon ikäisinä. 

Tärkein tehtäväni kasvattajana on löytää jokaiselle pennulle juuri sille sopiva oma rakastava ja huolehtivainen koti. Koti missä on tarkasti puntaroitu koiran omistamisen plussat ja miinukset.

Olen viettänyt paljon aikaa pentujen kanssa,  joten eri luonteenpiirteet ovat hyvin tiedossa. Ostajan toiveiden perusteella pyrin tarjoamaan juuri sinulle ja perheellesi sopivimman pennun.


Pentupaketti sisältää

 • Täysipäiväinen ja laadukas pennun hoito
 • Pennut opettelevat 8 viikon aikana kohti luovutusikää totuttelemaan eri hajuihin, alustoihin, ääniin ja tilanteisiin eri menetelmin, aktivoinnin ja sosiaalistamisen avulla. Pentujen hoitoon sovelletaan mm. Puppy Culture metodia. 
 • Totuttelua pesuun, kynsien leikkaukseen ja hampaiden hoitoon
 • Sisäsiisteyden harjoittelu
 • Madotukset 2-, 4- ja 6-viikon iässä
 • Varhaisrokotus, joka antaa suojaa tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia, parvoa ja kennelyskää vastaan
 • Eläinlääkärin terveystarkastus ja todistus
 • Mikrosirutus
 • Rekisteröinti Suomen Kennelliittoon
 • Rekisteröinti Ruokaviraston koirarekisteriin
 • Ruokinta- ja hoito-ohjeet
 • Kirjallinen Kennelliiton kauppasopimus
 • Kolmen vuoden Agria Piilevä Vika vakuutus
 • Ensimmäisen vuoden jäsenyys Suomen Tanskandoggi yhdistyksessä
 • Yksityinen facebook -keskusteluryhmä pentujen omistajille "Team Viking Revolution"
 • Kuivaruokaa, jota pentu on tottunut syömään
 • Effektri -öljy ja lisäravinteet
 • "turvarätti", jossa synnyinkodin ja sisarusten hajumuistot
 • Kaulapanta ja talutushihna
 • Kasvattajan elinikäinen tuki

Kotiinlähdön aika

Toivon, että yhteydenpito ei lopu luovutuspäivänä, sillä olen kiinnostunut seuraamaan pentujen kehitystä ja arvostan suuresti kuulumisia kasvateistani. Minuun voi aina olla yhteydessä, niin suuressa kuin pienessä, ilossa kuin surussa. 

Halukkaille järjestetään pentuetapaamisia sekä mahdollisuus osallistua joukkotarkastukseen lonkka-/kyynärpää-/selkäkuvausten osalta. Toivon, että kynnys olla minuun yhteydessä asiassa kuin asiassa olisi mahdollisimman matala, sillä tavoitteeni on kasvattaa kaikin puolin terveitä ja tasapainoisia koiria. Samoista syistä toivon, että jaatte myös onnistumiset ja iloiset hetket kanssani. 

Mikäli kävisi niin ikävästi, että koirasta on luovuttava, oli syy mikä tahansa, niin meillä on aina paikka omalle kasvatille ja autan uuden kodin etsinnässä.


Mitä vaadin uudelta kodilta?

 

Meiltä pennun ottaneet lupautuvat lonkka- ja kyynärkuvaamaan koiransa.

Suosittelen myös selkäkuvausta (SP, LTV) samassa yhteydessä. Virallisen spondyloosilausunnon saa 24kk täyttäneelle koiralle.

 

Tämän asian äärelle kannattaa pysähtyä heti alkuun ja miettiä, tuntuuko viralliset terveystutkimukset rasitteelta vai onko se nykypäivänä mielestäsi itsestään selvä asia, joka edesauttaa koiran terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista?

 

Tutkimusten lisäksi edellytän, että kasvattini kanssa käytäisiin edes muutamissa näyttelyissä.

Nämä kertovat arvokasta tietoa kasvattajalle jalostuksen jatkoa ajatellen.

 

Kasvattajana minua kiinnostaa jo ensimmäisessä viestissä kuulla millaiseen perheeseen pentua ollaan etsimässä;

millaisessa ympäristössä asut, millainen on elämäntilanteesi, millainen koirakokemus sinulla on,

millaiseen tarkoitukseen etsit koiraa ja miksi haluat koiraksesi nimenomaan tanskandoggin.

 

Haluan tavata jokaisen kotiehdokkaan ennen kuin teen päätöksiä pentujen tulevista kodeista.

Näin tulevat perheet pääsevät myös tutustumaan pentujen tulevaan kasvuympäristöön.


Pennut kasvavat keskellä arkea ja ne kohtaavat muita koiria, vieraita ihmisiä ja uusia paikkoja jo ennen luovutusikää.

Pentuja käsitellään päivittäin paljon ja ne pääsevät iän ja säiden salliessa ulkoilemaan useita kertoja päivässä. Näin pennuilla on mahdollisuus oppia sisäsiisteyden alkeita jo kasvattikodissaan.

 

Pentuja saa tulla katsomaan sitten, kun pennut ovat vähintään neljän viikon ikäisiä.

Näin annamme pennuille ja emolle rauhallisen alun sekä estämme mahdollisten bakteerien/virusten kulkeutumisen kotiimme, pentujen herkkinä ensimmäisinä elinviikkoina.

 

Se mikä pentu menee mihinkin perheeseen, selviää usein vasta pentujen ollessa 5-7 viikon ikäisiä.

Haluan tarkkailla pentujen kehitystä ja luonteita mahdollisimman pitkään, jotta voin antaa juuri sen oikean pennun oikeaan kotiin. Ostajan toiveet huomioiden, yritän valita juuri sen sopivimman pennun perheelle.

 

Pennun ollessa noin 8 viikkoa, ovat pennut valmiita muuttamaan omiin koteihinsa.

Pentua hakiessasi allekirjoitamme Kennelliiton kauppasopimuksen.

Annamme kasvattiemme omistajille elinikäisen tuen kaikenlaisissa ongelmissa ja meihin voi ottaa yhteyttä aina jos jotain kysyttävää ilmenee.


ASIAA PENTUTIEDUSTELUISTA,

PENTUVARAUKSISTA & PENTUJEN KOTIEN VALINNOISTA

 

- Onko teillä pennuille ns. jonotuslistaa?

Ei. Saan paljon kysymyksiä kuten "Vieläkö pääsee pentujonoon?" tai "Kuinka pitkä teidän pentujono on?" Meidän pentujamme ei kuitenkaan myydä varausjärjestyksessä vuoronumerolla ja tiedän 100% varmasti että näin pienimuotoisella kasvatustyöllä en pysty tarjoamaan pentua esim. kahdellekymmenelle kivalle perheelle vaikka kuinka haluaisin. Näin ollen en turhaan halua pitää kahtakymmentä perhettä odottamassa ja luoda näin (kenties turhaa) toivoa pennun saamisesta. Meillä ei siis ole ns. jonotuslistaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Tiiviimpää yhteydenpitoa pentuihin liittyen jatketaan vain niiden perheiden kanssa, jotka oman fiilikseni perusteella voisivat parhaiten sopia Viking Revolution-pennun omistajaksi, ja näitä perheitä ei useinkaan ole juuri enempää kuin ultrassa nähty pentumäärä. Näiden perheiden kanssa sovitaan mielellään jo ennen pentujen syntymää tapaamiset livenä.

 

- Voiko pentua varata etukäteen?

Ei. Syntymättömiä pentuja ei voi varata etukäteen. Kasvattaja ei ole ennustaja. Matkassa pentueen saattamiseksi maailmaan on erittäin monia muttia (alkaen astutuksen/siemennyksen onnistumisesta, loppuun asti hyvin sujuneesta tiineydestä, pentujen selviämisestä synnytyksestä ja elämän ensimmäisistä viikoista). Puhumattakaan pentueen koosta ja sukupuolijakaumasta. Ennen kuin pentue on turvallisesti maailmassa ja selvinnyt ekoista viikoistaan, ei kukaan vastuuntuntoinen ja rehellinen kasvattaja voi luvata pentua.

 

- Mitä minun kannattaa ensimmäisessä yhteydenotossani huomioida?

Mitä kattavammin kerrot itsestäsi ja omista toiveistasi, sitä helpompi minun on arvioida voisitko sopia kasvattimme omistajaksi tulevaisuudessa.

Huom! En vastaa pelkkiin tekstiviestitiedusteluihin tai muutaman rivin s-posteihin.

 

- Jonotan pentua monesta paikkaa. Kannattaako tästä mainita kasvattajalle?

Reiluuden nimissä kyllä. Toivon tietysti, että meiltä pentua kysyvä ihminen on perehtynyt meidän pentueen taustoihin ja osaa perustella minulle miksi juuri meidän yhdistelmä kiinnostaa. Näin minullekin tulee kuva, että kyseessä on valveutunut ja harkitseva pennunostaja eikä vain ihminen, joka toivoo saavansa pennun mahdollisimman nopeasti mistä tahansa. Me panostamme paljon jokaisen yhdistelmän suunnitteluun, ja toivomme että meidän pennunostajamme arvostavat samoja asioita kuin mekin.

 

- Milloin saan tietää tuleeko meille teiltä pentu?

Potentiaalisille perheille (joiden kanssa olemme jo olleet tiiviimmin yhteydessä muutenkin kuin s-postin kautta) ilmoitan tuoreeltaan pentujen syntymästä. Vielä senkin jälkeen täytyy kuitenkin varmistua, että kaikki pennut jatkavat kasvuaan ja kehitystään normaalisti. Yleensä muutaman viikon iässä aletaan olla turvallisemmilla vesillä. Jos yhteydenpitomme ei ole jatkunut alkua pitemmälle, ei meiltä valitettavasti sinulle ole pentua tulossa.

 

- Milloin päätetään mikä pentu muuttaa mihinkin kotiin?

Nämä valinnat menevät hyvin lähelle luovutusikää. Alle luovutusikäiset pennut kehittyvät hyvin eri tahtiin. Jotta olisi mahdollisimman suuret todennäköisyydet, että ns. oikea pentu ja oikea perhe kohtaavat, on kaikkien etu että kasvattaja tarkkailee pentuja mahdollisimman pitkään ennen päätöksen tekemistä. Me vietämme kuitenkin pentujen kanssa valtavasti aikaa niiden ensimmäisten elinviikkojen aikana ja tunnemme ne parhaiten.


*) Tämän vakuutuksen ottaa ja maksaa kasvattaja pentueelle.

Vakuutus on voimassa luovutushetkestä siihen asti että koira täyttää 3 vuotta ja 3 kuukautta.

Olemme Effe Balance VIP-kasvattaja

Pentupakettiimme sisältyy mm. Effektri Omega-3 öljy sekä kolme kultaista VIP alennuskorttia tuleviin ostoihin.

 

Luo oma verkkosivustosi palvelussa Webador